Det kommer stora nyheter från Stockholm Pride i höstmörkret som hintar om en extra kul Pride i sommar. Stockholm Pride firar nämligen 25 år 2023 och smackar till med ett nytt koncept.

Jubileet till ära ska produktionsbolaget Unlimited Stories i samarbete med Stockholm Pride göra ett flertal större filmproduktioner och en tv-sänd gala.

Sebastian Navab från The Labyrinth Public Affairs har utsetts till kreativchef och ska hålla i spakarna för kontakten med produktionsbolaget och utvecklingen av galan.

– Stockholm Pride är ett viktigt event för Stockholm, Sverige och Europa. Det är hedrande att få bidra som creative director och arbeta med produktutveckling av Stockholm Pride 2023. Jag är övertygad om att hela Pride-teamet tillsammans kommer att göra jubileumsåret 2023 till den bästa Prideveckan någonsin väl värd att minnas, säger Navab om nya rollen.

Stockholm Prides ordförande Fredrik Saweståhl säger att filmprojekten och den tv-sända galan kommer göra festivalen tillgänglig för hela Sverige.

– Nu lägger vi grunden för att utveckla Stockholm Pride ytterligare. Vi tror mycket på filmprojekten och är övertygade om att det här kommer att stärka Stockholm Prides varumärke långsiktigt, säger han.

Vilken av Pridedagarna som får den stora gala-kvällen är ännu inte bestämt.