En tidigare gästarbetare i Qatar avslöjar för The Independents systertidning The I hur den qatariska polisens jakt på homosexuella kan se ut.

Gästarbetaren kom till Qatars huvudstad Doha från Filippinerna för att försörja sin familj efter att hans pappa dött. Han började arbeta som kontorsassistent och skickade hem en större del av sin lön. I början av 2018 kontaktades han genom en dejtingapp för homosexuella män av en man som uppgav sig för att vara en gästarbetare från Turkiet. Mannen erbjöd honom 300 rial (nästan 900 sek) för att möta honom på ett hotellrum med smink och en klänning. Ett erbjudande som han accepterade för att ha råd att leva i landet.

När han kom till hotellrummet möttes han av den turkiska mannen och sex ytterligare män som identifierade sig som qatarisk polis.

”Jag ville hoppa ut genom fönstret men det gick inte, det var så högt. Sen omringade de mig och kastade ner mig på sängen där de turades om att våldta mig” säger han till The I.

När de var klara anlände en till gästarbetare till hotellrummet som lurats in i samma fälla. De greps och fick tillbringa natten i häktet. Dagen efter släpptes de med varsin bot att betala, 300 rial, samma summa som de blev utlovade få genom träffen. Därefter deporterades de till sina hemländer.

Enligt The I har flera andra homosexuella män i Qatar vittnat om att de lurats av polisen på samma sätt.

Om knappt två veckor invigs fotbolls-VM i Qatar.