Den 18-20 november håller EKHO (ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer) sin framtidskonferens i Stockholm vilket är den enda konferensen för troende kristna regnbågspersoner i Sverige. 50 personer har anmält sitt deltagande till helgen varav Alexander Zidar är en av dem. Alexander har tidigare varit med i QX och berättat om händelserna som ledde till att han lämnade Pingstkyrkan efter att ha kommit ut som gay och inte längre kände sig välkommen.

– Det sker en flykt från pingstkyrkor på grund av hur samfundet och lokala församlingar ser på oss och hanterar hbtq-frågor. Jag och mina vänner ser inte att det är mödan värt att lägga vår tid i en församling som inte ser våra relationer som genuina, sa Alexander i intervjun som publicerades i juni.

Trots brytningen med pingströrelsen är han fortsatt troende och huserar sin tro i en annan kyrka som öppnat upp för samkönade äktenskap. Att det nu vankas ”framtidskonferens” säger han är väldigt betydelsefullt för honom personligen då det ger möjlighet att träffa andra kristna som är bejakande för samkönade relationer.

– Där har man möjlighet att både prata med kunniga personer i ämnet, byta erfarenheter, få peppning och att även fördjupa sin relation med Gud. Det är en plats där alla ska få känna sig välkomna oavsett könstillhörighet, sexuell läggning och bakgrund.

Konferensen är enbart för föranmälda men det finns två programpunkter öppna för alla. En på lördag klockan 20.00 i Uppenbarelsekyrkan och en på söndag klockan 11.00 i Norrmalmskyrkan.