Om ett år är det dags för primärvalen i USA där republikanerna och demokraterna ska enas bakom varsin presidentkandidat inför det kommande presidentvalet. I natt meddelade USA:s förre president Donald Trump att han återigen ställer upp i valet och vill bli republikanernas kandidat.

–  USA:s come back börjar just nu. För två år sedan när jag lämnade presidentposten stod USA redo för sina guldår. Alla blomstrade som aldrig tidigare. Tillsammans byggde vi den starkaste ekonomin i världshistorien. Vi var en stark nation och snart kommer vi återigen att vara det. För att göra USA ”great again” tillkännager jag ikväll min kandidatur till presidentposten.

I hans över en timme långa tal riktade han kängor åt alla möjliga håll. Publiken som tagits till ex-presidentens fastighet Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, var i videon från talet ovanligt lågmäld för att vara Trump-supportrar. Men när han tillkännagav sitt vallöfte om att stoppa transkvinnor från att idrotta jublade de.

– Vi kommer inte låta män delta i damidrott. Inga män. Inga män. Min personal sa ‘det är politiskt inkorrekt att säga så’ och jag svarade ‘det är okej, jag säger det ändå’. Vi har haft enorma problem med det här och det är väldigt orättvist mot kvinnor”.