One Love-kampanjen startades av Nederländerna 2020 och sedan dess har fler och fler europeiska nationer hoppat på kampanjen och skrivit under budskapet, däribland Frankrike.

”Alla är jämlika på fotbollsplanen och så borde det vara överallt i världen” sa Nederländernas lagkapten Virgil van Dijk om satsningen.

Under VM i Qatar skulle lagkaptenerna från de länder som anslutit sig till kampanjen bära speciella kaptensband med ett hjärta i flera färger. Hjärtat är inte i Pride-färgerna utan går i rött, svart, grönt, rosa, gult och blått med siffran 1 skrivet i mitten.

Under en presskonferens i måndags frågades den franske lagkaptenen om kampanjen. Då gjorde han klart att han inte kommer att använda”regnbågsbandet” av respekt för Qatar, rapporterar The Independent.

”När vi är i Frankrike och vi välkomnar personer från andra länder vill vi att de följer våra regler och respekterar vår kultur. Jag kommer att göra just det i Qatar. Jag kan hålla med eller inte hålla med med om deras uppfattningar, men jag måste respektera dem”.