Amariey Lei, 20 år, mördades 1/1 2022

Amariey Lei

Amariey Lei var den första transpersonen att mördas i år. Hennes kropp hittades på gatan klockan 06 på nyårsdagen i Wilkinsburg, USA. Hon hade skjutits till döds.

Amariey föddes och växte upp i Wilkinsburg, Pennsylvania. Hon var hiphop/majorette-danscoach och beskrivs som ”klipsk” och ”karismatisk”.

”Amariey hade en sprudlande själ med en närvaro som fyllde varje rum hon gick in i. Hon var en dansare i hela sitt liv, en passion som hon delade med sina vänner, familj och Lady Diamonds-dansgrupp. Hon är oförglömlig och kommer alltid att vara saknad” skrev hennes närstående efter hennes död på GoFundMe.

 

Victoria de Lima, 25 år, mördades 25/6 2022

Victoria de Lima

Victoria de Lima var på en fest lördagen den 25 juni i sin hemstad Maringá i södra Brasilien. På plats fanns flera familjemedlemmar och vänner när hon plötsligt sköts på nära håll med fyra skott av en oidentifierad skytt. Hon träffades i magen, bröstet och i huvudet.

Andra festdeltagare körde henne till ett närliggande akutsjukhus där hon nekades vård, enligt hennes kusin ska de ha fått informationen att inga läkare var tillgängliga att hjälpa henne. Victoria avled utanför sjukhusentrén.

Marsiela Castro, 39 år, mördades 29/7 2022

Marisela Castro

39-åriga Marsiela Castro sköts i ryggen när hon gick ur sin bil i Houston, USA. Dagen efter skulle hon ha fyllt 40 år och planerade att ha en fest med vänner och familj.

Marsiela föddes på Honduras men växte upp i South Carolina, USA. Hon hade flyttat till Houston för att vara nära sin syster och sina systerbarn. Hon arbetade inom byggbranschen och var enligt hennes vänner mycket van vid att utsättas för transfobi och diskriminering. Trots det beskrivs hon som ”alltid glad och positiv”.

Hon gillade att sjunga. Allra helst sjöng hon låtar från sin namne Marsiela, en mexikans/amerikansk artist.