Ännu en skjutning har drabbat regnbågsrörelsen och återigen har terrorn riktats mot en helig plats för hbtq-communityt – gayklubben.

”Det är en välkomnande plats. En plats för fred. En plats där vi kan vara oss själva. Och se nu. Vad ska vi göra?” säger en gråtande Joshua Thurman som var på Club Q under lördagens attack till PBS.

Club Q öppnade 2002 för att erbjuda en permanent säker plats för hbtq-personer. Idag är det en av endast två gayklubbar i staden och beskrivs ha en central roll för det lokala hbtq-communityt.

I Colorado Springs finns flera militärbaser och där huseras även högkvarteret för den inflytelserika fundamentalistiska anti-hbtq-gruppen Focus on the Family som menar att det är samkönade äktenskap som kommer att störta civilsamhället. Den utbredda konservatismen beskrivs ha lett till att Club Q fungerat som ett vattenhål för regnbågspersoner i alla åldrar med långt fler typer av events än klubbande. De har till exempel bruncher, Thanksgiving-middagar och till och med gratis julbord för communitymedlemmar som hellre vill spendera högtider med sin valda familj.

”Jag är på Club Q nästan varje vecka, det betyder så mycket för mig. Energin, folket, budskapet. Det är en underbar plats som inte förtjänade den här tragedin. En masskjutning på ett hbtq-ställe skadar mer än man förstår. Det framkallar känslor av respektlöshet, misstro och ren chock” säger stamgästen Tiana Nicole Dykes till CNN News.

Ett av offren Daniel Davis Aston hyllades igår på Transgender Day of Remembrance. Aston var bartender på Club Q och sköts till döds i lördagens attack.