Det är begravningstider för de fem som mördades under dödskjutningen på gayklubben Club Q i november. Samtidigt gör klubbägarna vad de kan för att återigen kunna öppna gayklubben som fungerat som ”ett safe space” för den lokala regnbågsrörelsen i över 20 år, och uppmana politiker att ta krafttag mot det hbtq-hat som de ser ökar i samhället.

I veckan läste klubbägaren Matthew Haynes upp några av de hatiska meddelanden som de har fått motta efter dådet för att uppmana lokala politiker att agera.

”Jag vaknade till underbara nyheter om fem bögar och flator och 18 skadade. Det enda jag är arg över är att bögarna hade mod nog att kuva den underbara mördaren. Hoppas att fler skjutningar kommer. Ha en välsignad dag” står det i ett av breven,

”Han som sköt utförde Guds vilja. Fem färre böger, det är inte tillräckligt. De som stoppade honom är djävulen. Alla homosexuella borde dö” står det i ett annat.

Efter att Haynes läst upp några av breven konstaterar han kort – ”det här är hat”.

– Vi slaktas i samhällen som ni har svurit att beskydda. Hbtq-frågor är inte politik, det är inte livsstilar, uppfattningar eller val. Det är grundläggande mänskliga rättigheter.