I december sa Sverigedemokraterna i Trelleborg nej till Dragqueen Story Hour som hade bokats till det lokala biblioteket till sportlovsveckan och evenemanget ställdes in. En vecka senare körde Kulturnämnden, med Ola Olsson (C) i spetsen, över SD genom att ta upp förslaget för omröstning som ett initiativärende. Med rösterna 6 för och 1 emot fick Sverigedemokraterna erkänna sig besegrade och sagostunden bokades åter in vid två tillfällen.

Efter kontroversen har intresset för sagostunderna varit högt. Så högt att biblioteket nu ska ha tre sagotillfällen istället för två, vilket SVT har rapporterat om.

Även Malmö stadsbibliotek, där en bibliotekarie mordhotades inför en drag-sagostund i oktober, har nu noterat att fler vill höra de normkreativa sagorna. Inför nästkommande Dragqueen Story Hour på stadsbiblioteket tog biljetterna slut på endast 35 minuter.

– Vi har många besökare på Malmö stadsbibliotek och det är alltid fullt. Men att platserna tog slut på 35 minuter var nytt, säger Lady Busty till QX och fortsätter:

– Det visar att många vill stötta Drag Story Hous Sverige och det stödet betyder allt.