I USA:s mellanårsval 2022 valdes den öppet gay politikern George Santos in som kongressledamot för republikanerna, och det har minst sagt varit en stormig start.

De senaste veckorna har flera anklagelser lyfts mot Santos som nu är under utredning för att ha ljugit om sin utbildningsnivå, sina tidigare anställningar samt för att ha påstått att han har judiskt påbrå och att hans släktingar var Förintelse-överlevare.

Santos är själv öppet gay men känd för ha backat anti-hbtq-lagstiftning under sin politiska karriär. Bland annat har han berömt Floridas så kallade ”Don’t Say Gay-lag” som förbjuder hbtqi-prat i grundskolor och har gått till verbal attack mot dragqueens som han menar ”groomar” barn.

Nu sprids en bild på Twitter som publicerats av journalisten Marisa Kabas. På bilden syns en ung Santos som då gick under namnet ”Kitara Ravache” då han bodde i Brasilien – fullt uppklädd i drag.

”Jag pratade precis i telefon med Eula Rochard, en brasiliansk dragqueen som var vän med George Santos när han bodde nära Rio. Hon berättade att alla kände honom som Anthony eller genom hans drag-namn Kitara, och bekräftar att bilden är från en dragshow på Icaraí Beach 2008”.