”Nu är det din tur” skrev den avgående styrelsen för Västerås Pride i ett Facebook-inlägg strax innan jul och konstaterade att orken tagit slut efter år av ideellt Pride-fixande och efterlyste nya eldsjälar att ta över fanan.

Men på årsmötet som ägde rum tidigare i veckan visade bara en person intresse för att sitta i styrelsen som behövde minst tre för att överleva. Därför togs ett första tungt beslut att upplösa föreningen Västerås Pride.

Efter den dystra framtiden meddelades på Facebook har däremot flera hört av sig för att rädda föreningen. Det finns alltså hopp för ett fortsatt prajdande, men nu är det upp till bevis.

På söndag hålls ett extrainsatt informations möte på Plaza Hotell i Skrapan för alla som kan tänka sig att ta över arbetet.

”Det är nu flera som har visat intresse, men det betyder inte att det är klart. Vi behöver samla alla intresserade och få en helhetsbild av hur många som faktiskt kommer ta det hela vägen och vad var och en kan bidra med” skriver Västerås Pride på sin Facebook.