Darren Moore försvann efter en festkväll i sin hemstad Cardiff i Wales, Storbritannien natten till söndag. Brittisk media beskriver honom som en lokalt känd dragqueen som gick under namnet ”CC Quin”. I lördags bar han en neongrön klänning, diamant-klackskor, diamantväska, smink och en blond peruk.

CC Quin sågs senast vid liv klockan 5 söndag morgon. Kort efter larmades polis till en gränd i centrala Cardiff där en livlös kropp hittats. Senare samma dag bekräftades att det var Moore.

South Wales-polisen säger att det inte finns någon uppenbar dödsorsak och att kroppen har skickats för vidare analys. De meddelar också att en 50-årig man har gripits misstänkt för dråp.

– Vi förstår att många är chockade och upprörda efter Darren Moores död som var en välkänd drag-artist här i staden, sa polischefen Michelle Conquer under en presskonferens och bjöd in alla som känner sig oroliga att kontakta polisen:

– Cardiff har en lång och stolt tradition av att erkänna, fira och skydda jämlikhet och mångfald.

Sommaren 2021 skakades Cardiffs regnbågsrörelse av ett brutalt mord på en communitymedlem – den bisexuella psykologen Gary Jenkins. Jenkins attackerades av tre personer i ett cruisingområde som misshandlade honom till döds genom att stampa på hans huvud.