Seriemördaren Jeffrey Dahmer mördade och styckade minst 17 unga män mellan 1978 och 1991. Brottens råa brutalitet har gjort Dahmer till en av historiens mest ökända seriemördare.

Det var något som nu 21-årige Chance Seneca från Louisiana, USA, inspirerades av och också önskade bli. 2020 påbörjade han sin copycat-aspiration på Grindr. Seneca använde dejtingappen som sin jaktmark och skrev med flera män, en av dem var då 18-årige Holden White som skulle bli Senecas första och enda offer.

Det hände under juninatten 2020

Seneca och White hade bestämt träff efter en tids chattande. Seneca hämtade White i en bil och körde till ett avskilt hus. Inne i huset tog han fram en pistol och satte handklovar på White.

Seneca försökte därefter mörda White genom att använa flera olika metoder. När White tappat medvetandet trodde Seneca att han var död och försökte stycka honom genom att såga i hans handleder med en kniv. När White återfick sitt medvetande låg han naken i ett badkar täckt med blod. Bredvid badkaret satt Seneca och tittade på honom.

– Jag tänkte ”okej, nu är det slut”. Mina sista ord till mig själv var ”håll dig lugn” jag upprepade det i mitt huvud om och om igen samtidigt som jag sakta somnade in, berättade White i en tidigare intervju med Katc 3.

Efter de misslyckade mord- och styckningsförsöken ringde Seneca själv polisen och berättade att han försökt ta någons liv och ambulans skickades till platsen.

Ska avtjäna ett 45 år långt fängelsestraff

I förhör har Seneca berättat att han fascinerats av seriemördare och blivit särskilt intresserad av Jeffrey Dahmer och hans tillvägagångssätt. Han har beskrivit att han förtrollades av tanken på att mörda homosexuella män och att han hade planerat att fortsätta göra det tills han greps eller dog.

I onsdags bestämdes Dahmers aspirerande copycats straff – 45 års fängelse för kidnappning. Straffbestämmelsen var en överenskommelse där Seneca fick mordförsök och grov misshandel avskrivet trots tidigare erkännanden i förhör mot att han accepterade ett långt straff, rapporterar NBC News.