Jay Leno pratar med president Obama om Ryssland och Snowden (som precis blivit beviljad uppehållstillstånd i Ryssland) och tillsist ställer han den frågan som vi alla velat ställa:
”En sak som har chockat mig med Ryssland, och det har förvånat mig att det inte har blivit en större fråga i världen, men helt plötsligt är homosexualitet emot lagen. Det här känns som Tyskland under andra världskriget, låt oss beskylla judar, homosexuella och svarta. Varför är inte världen förbannad över det här?”

Obama svara: ”När det kommer till att diskriminera personer på grund av etnicitet, religion, kön eller läggning så kränker du mänskliga rättigheter och den moral som borde finnas i varje land. Jag har ingen tolerans för de länder som behandlar hbt-personer illa. Det som nu händer i Ryssland är inte unikt, jag har sett det i många afrikanska länder också. Länder som rör sig framåt i många frågor men som avrättar hbt-personer. Då är det viktigt för mig att jag tala högt om att varje människa borde behandlas rättvist, det är något som vi i Amerika står för och det är inte unikt för oss, det borde gälla överallt.”

Om huruvida Obama tror att det kommer påverka OS kommenterar han såhär: ”Jag tror Putin och Ryssland försöker få OS att fungera och jag tror de förstår att många länder inte tolererar att idrottsutövarna behandlas illa på grund av deras sexuella läggning. De är idrottare och de är där för att tävla och om Ryssland vill upprätthålla den olympiska själen borde de dömas på arenorna eller i bassängerna efter resultat och deras sexuella läggning borde inte ha något med det att göra.”