Jens Janzon var upp över öronen kär i sin 36-årige pojkvän. Han skriver ett flertal kärleksförklaringar till honom på Facebook som: ”Har världens bästa pojkvän älskar dig över allt annat”. De flyttar ihop i april i år i en lägenhet i Skoghall. Jens ändrar sin Facebookstatus till att ”vara i en relation” med pojkvännen.

”Så bra som jag mår när jag är med dig har jag aldrig mått. Jag andas och lever mitt liv genom ditt. Du har förtrollat hela mitt liv till den dröm jag alltid har drömt om att få. Det är att få älska någon så mycket som jag älskar dig. Du ger mig kärlek som jag aldrig trodde fanns. Jag älskar dig… Jag har hittat mannen i mitt liv”. En vän skriver den 17 juli ”Ja, de märktes att när vi satt på Tempel att det finns en riktigt fin kemi mellan er lycka till sötnosar.”

Den sista Facebook-uppdateringen på Jens vägg är från den 27 juli ”Nu blir det Sthlm i eftermiddag och bo på hotell, o sen Cypern på måndag med älsklingen”. En del av Jens vänner som uttalat sig i media har sagt att de inte tror att Jens stod bakom uppdateringen. Samma dag häktas 36-åringen i sin frånvaro misstänkt för att ha skadat Jens eller misstänkt för människorov. Media börjar skriva om att Jens är försvunnen, polisen går ut med att de söker efter Jens pojkvän som efterlyses misstänkt för mord. Eftersom pojkvännen saknar pass misstänker man att 36-åringen är kvar i Sverige. Han loggar in sig på en app från sin mobil med Gps. På så sätt får polisen ett hum om var den misstänkta mördaren befinner sig.

Centerpartisten Fredrick Federley, som är ytligt bekant med 36-åringen vädjar på Facebook att han ska höra av sig till polisen.

Den åttonde augusti hittas Jens kropp i de tvås gemensamma källarförråd. Nästan två veckors jakt slutar med att man finner 36-åringen, själva gripandet ska ha gått odramatiskt till. Rätten beslutade att häkta pojkvännen på sannolika skäl misstänkt för dråp. 36-åringen erkänner att han tagit livet av Jens men menar att det inte var meningen. Han åsyftar att de hamnat i ett gräl och att han ville få tyst på Jens. 36-åringen ska gå igenom en mindre psykiatrisk undersökning.
– Syftet har inte varit primärt att döda Jens utan att få tyst på honom eftersom han vid det här tillfället grälade och råkade ut för beskyllningar som han hade svårt att hantera, sa advokat Lennart Jemtelius vid häktningsförhandlingen, enligt Expressen. På tisdag hålls en minnesstund i Jens ära.
Åtal ska vara väckt senast den 23 augusti.