Skådisen Kevin Bacon hyllar det senaste avsnittet av RuPauls Drag Race där det gjordes en hyllning till hans klassiska dansfilm Footloose i form av musikalen Wigloose : The Musical. Bacon hyllar särskilt deltagaren Loosey LaDuca för hennes insats som huvudrollen “Heaven Bacon”.

”Med de senaste antidrag-lagförslagen kom detta i rätt tid. Drag är en konstform och drag är en rättighet”, skriver Bacon på sin Instastory och länkar till ett klipp där RuPuul förklarar hur man ska slåss mot antidrag-lagförslagen.

Avsnittet träffar väldigt rätt i tiden då handlingen i Ru-sikalen tar upp hur en fördomsfull småstadspolitiker försöker att förbjuda drag i staden och möter motstånd från ungdomarna i orten. Tidigare i mars blev som bekant Tennessee första stat att förbjuda drag på offentliga platser där barn kan se konstformen framföras. Kentucky. Arizona och Texas är på gång med liknande lagförslag.

Kevin Bacon hyllas bland annat på Twitter för sitt ställningstagande och nu vill fansen att den 64-årige skådisen gästar Drag Race som domare.