Som en protest mot de nyligen införda anti-draglagarna bjöd Lizzo in en hel drös med Drag Race-kändisar och lokala drag-förmågor på scenen. Lizzo, som uppmanats av fansen att bojkotta spelningen i Tennessee just för lagens införande, genomförde istället spelningen med en mer effektiv protest. På scenen synest bland annat favoriter som Vanessa Miss Vanjie Mateo, Asia O´Hara, Aquaria och snart All stars-aktuella Kandy Muse.

Från scenen höll Lizzo sedan ett brandtal som fick publiken att jubla.

”Med tanke på de senaste tragiska händelserna hörde många av sig och ville att jag skulle ställa in i Tennessee: Åk inte till Tennesseee. Vi behöver inte åka dit. Anledningarna var rimliga, Men varför skulle jag inte komma till de som behöver höra det här budskapet mest, de som behöver friheten mest?”

“Varför skulle jag inte kunna skapa ett safe space där vi kan fira drag-underhållare och fira våra olikheter? Och fira tjocka svarta kvinnor?”.

Lizzo publicerade också ett klipp från protesten i sina sociala medier med texten ”Tack ni alla vackra dragqueens för att ni visar stolthet i Tennessee”

Anti-draglagen i Tennessee förbjuder ”vuxen kabarétunderhållning” på publika ytor där denna kan ses av minderåriga.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lizzo (@lizzobeeating)