Kort efter att den nedre delen av trappan upp till Härnösands domkyrka startades en grupp på Facebook till stöd för målningen med hopp om att den skulle bevaras. Gruppen har idag nära 3000 gillande och i beskrivningen för gruppen sägs att ”Det vore en modig markering av en folkkyrka som vill stå för välkomnande öppenhet och alla människors lika värde!”.
Biskop Tuulikki Koivunen Bylund , som var den som öppnade Uppsala Domkyrka för diabildsvisning av Elisabeth Ohlson-Wallins utställning Ecce Homo, la upp bilden på trappan på sin profilsida på Facebbok.
Till Dagbladet.se förklarade hon att hon såg målningen som ett stöd till den svenska kyrkans hållning i synen på homosexuella.
– Jag tyckte det var fint och förtjänade att finnas kvar i någon form, säger hon till Dagbladet.
Till tidningen säger domprost Tor Frylmark att kyrkan valt att köpa in en regnbågsfärgad matta till kyrkan, nu när färgen tvättats bort. Någon polisanmälan görs inte.
Att måla regnbågsflaggan på kyrktrappan hänger även samman med att det söndagen den 15 september är kyrkoval. På sidan till stöd för trappmålningen skrivs i en förklaring på engelska att aktionen var ett stöd för att kyrkan skall stå för tolerans, fred och rättvisa. Vallokalerna har öppet till klockan åtta på söndagskvällen.

På Qruiser har en grupp startats där det uppmanas att rösta i kyrkovalet för att stoppa ”homofientligheten”