I SD-bögar berättar Erik Galli om hur Sverige, som räknas som ett av de mest HBTQ+vänliga länderna, ser en ökning av homonationalism. SD-bögar tar upp hur Sverigedemokraterna vänder sig till bögar och vi får möta Sverigedemokratiska väljare, debattörer, politiker och företrädare för amerikanska Gays for Trump, för att få grepp om ett nytt fenomen: homonationalismen. 

 Alla verkar vilja synas på Pride, inte bara politiska partier och företag utan även Rasmus Paludan och Donald Trump. Men vad står Prideflaggan för? Och vår svenska flagga? Håller gayvärlden på att splittras och hur blev så? Det försöker jag ta reda på, säger Erik Galli, producent, som beskriver homonationalisterna som konservativa, invandringskritiska, ogillar Pride och avståndstagande från Drag Story Hour

I serien medverkar bland annat Sverigedemokraternas Johan Nissinen och Richard Jomshof, QX-galaprisade Lady Busty & Miss Shameless och Robert Fux.

Erik Galli är journalist och tv-producent och har tidigare producerat program som Kobra, Pornfluencers och Under kniven, som 2022 fick tv-priset Kristallen i kategorin årets faktaprogram..

Första delen sänds i SVT1 och SVT Play söndag 4 juni kl 22:00 och alla delar finns på Play 4/6.