Enligt tidningen Moscow Times misshandlades under tisdagen den biträdande chefen vid Nederländernas ambassad i Moskva, Onno Elderenbosch i sitt hem.
När Elderenbosch kom till sitt hyreshus i Moskva var hissen trasig. Han gick upp de fyra våningarna till sitt våningsplan och såg där två män klädda som elektriker arbetades med ett elskåp.
De två männen sa att elektriciteten verkade trasig och bad att få gå in i hans lägenhet för att kontrollera. När Elderenbosch öppnade sin dörr knuffades han in i lägenheten och de två männen började misshandla honom, gick igenom lägenheten och på väg ut ritade de på hallspegeln med läppstift ett hjärta med pil igenom och bokstäverna LGBT.
Elderenbosch fick smärre skador.
Den nederländske utrikesministern Frans Timmerman kallade under onsdagen upp den ryska ambassadören för att framföra sin protest.
Tidigare i år har den nederländska regeringen tvingats framföra en ursäkt till den ryska ambassaden i Haag efter att en medarbetare på ambassaden arresterats och enligt uppgift misshandlats i samband med att polisen besökt hans bostad efter anmälningar om att barn farit illa i diplomatens hemmet.