I en lång rad tweet gick en av Sverigedemokraternas ledande företrädare, tidigare vice talman, till hårt angrepp på regeringen i allmänhet och statsministern, utrikesministern, biståndsministern och talmannen i synnerhet.

De flesta av onsdagens utfall på plattformen X togs bort men med låg uppe länge nog för att få flera gilla den och kopieras.

I ett av de upprörda kritiserar han att Sagerska huset för första gången prytts med regnbågsfärgerna och att Talmannen höll invigningstalet i PridePark. I inlägget menar han att detta innebära att statsminister Ulf Kristersson (m) liksom talmannen Andreas Norlén ”legitimerar pedofili”.

I ytterligare ett nu borttaget inlägg skrev han med anledning av just pridedekorationen på Sagerska huset att det är ”en regerings hyllning till att involvera barn i vuxnas sexualitet. Jag skäms för Sverige.” I ännu ett borttaget inlägg skriver han att stödet till Pride med ”sina pedofila inslag”, borde bli en kabinettsfråga. ”Helt oacceptabelt ur ett socialkonservativt perspektiv!”

I en kommentar till riksdagsledamoten Fredrik Kärrholms (m) medverkan i Pride Park skriver Söder med sarkastisk ton, ”Fint! Fortsätt hylla Pride och pedofili!”

Utfallen fick utrikesminister Tobias Billström (m) att ryta till. ”Björn Söders twittrande ikväll är föraktfullt, ovärdigt och fel. Han är skyldig en ursäkt till alla de som han svepande anklagar för helt fruktansvärda saker.”

Varvid Söder publicerar bilder på bland annat en naken man med en butt plugg i ett bildkollage där även barn som tittar på Prideparader, oklart i vilket land och i vilket sammanhang, hängs ut. Och han svarar utrikesministern ”OK, enligt dig?”

Även arbetsmarknadsminister Johan Pehrsson uttalar sig och skriver: ”Vilket makalöst dravel. Intolerans är osvenskt. I mitt Sverige får man älska vem man vill och vara den man är”.

Ett inlägg som Björn Söder låtit ligga kvar är där han säger att han inte har något emot homo-bisexuella och transsexuella. ”Det spelar ingen roll så länge ingen oskyldig drabbas. Men blanda inte in barn och minderåriga!” Samtidigt som han delar inlägg som upprörs över att det finns en programpunkt under festivalen där transbarn får dansa disco.