Lördagen den 29 juli höggs 28-årige O´Shae Sibley till döds på en bensinstation i Brooklyn, New York i USA. Detta efter att en grupp män stört sig på hur Sibley och dennes vänner utövade vogueing på området till Beyoncés Renaissance-platta.
Männen skrek homofobiska och rasistiska ord till det dansande gänget och krävde att de skulle sluta dansa. Folk runt omkring försökte ingripa vilket gjorde att de flesta av attackerna drog, men den 17-årige gärningsmannen Dmitriy Popov gick till attack och högg O´Shae Sibley till döds.

Mordet har fått stor uppmärksamhet i USA och New York borgmästare Eric Adams kallar mordet ett hatbrott.
– Det här är en stad där en ska vara fri att uttrycka sig, och det uttrycket ska aldrig sluta med våld.

Beyoncé själv var inte sen med att hedra sitt fan och skrev “Rest in Power O’Shae Sibley” på sin hemsida, och den 4 augusti samlades hundratals människor för att hylla O´Shae Sibley minne genom manifestationen ”Vogue as an Act of Resistance” där vänner, kollegor och andra hedrade den avlidna koreografen och dansaren.

Sibley var en aktiv dansare som synts i flera musikvideos och har uppträtt på New York Citys Lincoln Center for the Performing Arts.  Även Brad Hoylman-Sigal, senator i New York tweetede om händelsen och skrev att han var ”förkrossad och rasande” efter Sibleys död.

Gärningsmannen är nu gripen och är anklagad för mord baserat på hatbrott.