Den ”Bibeltroende” pingstkyrkan Hillsong Church portas nu från att använda nöjespalatset Nalens lokaler för sina sjungande mässor på söndagar.
Som människa är man lika mycket värd vare sig man är homo- eller heterosexuell, berättar kyrkans pastor Andreas Nilsen i en intervju med Sveriges Radio.
Men viga homosexuella, eller acceptera regnbågsfamiljer är inget han gillar. Och han driver en syn på abort som utgår från att livet börjar vid befruktningstillfället.
Detta har fått Nalens VD Pernilla Abrahamsson att sluta hyra ut till kyrkans verksamhet. ”Vi vill förknippas med bra grejer” säger hon enligt Allt om Stockholm.
Artisten Carola Hägqvist är enligt Världen Idag församlingsmedlem. Något hon delar med de nära 1600 personer som varje söndag fyller gudstjönsterna. Allt om Stockholm sökte Carola för en kommentar utan framgång.
Carolas engagemang i olika pingströrelser, liksom uttalanden för QX, där hon 2001 förklarade att homosexualitet för henne ”alltid är onaturligt”, följt av ett öppet brev till QX läsare har gjort henne kontroversiell i hbt-världen.
Uttalanden och engagemangen i olika ”bibeltrogna” grupperingar har lett till att hon haft svårt att stå på gayscener. Det var först i somras som hon för första gången kunde närvara vid en Pride-festival. I samband med Stockholm Pride stod hon på scen under Schlagerkvällen. Enligt QX ”lovebombades” hon då av Pride-publiken men upprörda röster kritiserade beslutet via social medier.