Som 13-åring fick Noah lämna sin familj i Afghanistan. Hans mamma sa en dag att han var tvungen att ge sig av då hon inte kunde mätta fler munnar, så Noah fick lämna hemmet och familjen. Ensam och övergiven tog sig 13-årige Noah till Iran, lyckades få ett jobb på ett bygge, sparade ihop pengar för att kunna ta sig via Turkiet till Medelhavet där han fick plats i en liten gummibåt till Grekland. Därifrån reste han sedan hela vägen till Sverige. Hit kom han en kväll till Stockholm 2015 och togs emot av myndigheterna. Han erbjöds omgående en plats hos familjen Gert och Lasse, som var ett par. Men Noah som är uppväxt med islam ansåg att det är fel att två män är tillsammans och tackade nej, men ändrade sig efter bara någon minut – och tackade ja. Han ville så gärna ha en familj.
Noah flyttade in hos Gert och Lasse och ett nytt liv startade, han lärde sig svenska, lärde sig skriva och läsa böcker. Han började plugga på universitet, gick på gym, fick vänner. Men tankarna på mamman som övergav honom fanns kvar och en dag bestämmer sig Noah för att åka tillbaka till Afghanistan för att träffa sin mamma en sista gång – och för att berätta om Gert och Lasse.
Noas nya pappor är en fantastisk dokumentär om att lämna en familj och hitta en ny. Noas nya pappor av Lydia Bandolin Sörlin och Miranda Wretman finns att lyssna på här!