I början av 2014 kommer hon att flytta till New York och bli utvecklingschef för IGLHRC, International Gay and Lesbian Human Rights Commission.
– Det kommer att bli jättespännande och mina kollegor brukar skämta om att jag kommer att gilla det amerikanska tempot med få semesterdagar.

Organisationen bedriver internationellt arbete tillsammans med flera externa partners.
– Mitt fokus blir fundraising, att leda och utveckla och få till bra samarbeten. Det är kul att den amerikanska regeringen verkligen satsar ordentligt på de här frågorna nu.

Hur kommer det sig att just du fick det här jobbet?
– RFSL har ett gott internationellt anseende och de räknar med att jag kommer att leverera.

Vilka kommer bli de viktigaste frågorna att driva?
– IGLHRC jobbar mycket med att dokumentera de övergrepp som sker i världen och försöker informera FN om dem. RFSL har lagt mycket fokus på till exempel Uganda, men nu går det inte att välja land. Det behövs ändringar överallt.

I och med att Maria Sjödin blir utvecklingschef kommer hon att lämna jobbet som verksamhetschef för RFSL, som hon varit sedan 2005.

Om du ser tillbaka på dina år som verksamhetschef, vad har det bästa varit?
– RFSL har utvecklats något enormt. Vi har fått fler medlemmar, våra utbildningar och vårt certifieringsarbete har blivit bättre, det har också vårt internationella arbete blivit. Jag har verkligen älskat att gå till jobbet och jag kommer att sakna min kollegor. Men jag kommer att fortsätta jobba med flera av dem och andra svenska organisationer, som SIDA till exempel.

Nu söker ju RFSL en ny verksamhetschef. Vad krävs för att bli en bra verksamhetschef för RFSL?
– Man ska vara duktig på att leda oerhört kompetenta människor. Man själv är inte experten, utan det är människorna man jobbar med.