Hamnstaden Oakland i Kalifornien har fått sitt första officiella kulturdistrikt för HBTQ-personer. Området kallas för “Lakeshore LGBTQ Cultural District”  och är ett av kommunen erkänt område där det finns kulturella anläggningar och aktiviteter för HBTQ-personer. Det ska lyfta fram samhällets historia och uppmärksamma dess betydelse för staden.

Området runt Lake Merritt har alltid varit speciellt för HBTQ-communityt. Det har inte bara varit ett hem för majoriteten av HBTQ-personer i regionen utan är också en historisk plats där många betydelsefulla protester har hållit till. Första AIDS-Walk, för att uppmärksamma aids-krisen och samla in pengar, ägde exempelvis runt här.

Medgrundarna av Oakland LGBTQ Community Center som ligger i distriktet, Jeff Myers och Joe Hawkins, är drivkrafterna bakom området.
– För de av oss som har bott i Oakland väldigt länge, eller som är infödda i Oakland, har Lake Merritt-området alltid varit vårt hem, säger Joe Hawkins till tidningen NBC bay area.

Medgrundarna menar också på att området kommer tillföra mycket gott för HBTQ-familjer.
– Lakeshore kommer nu förhoppningsvis att ge Oaklands hbtq-familjer, allierade och samhällsmedlemmar en plats utan våld och diskriminering, säger de till NBC Bay Area.