I och med att Erik tillträder organiserar sig QX tydligare med Erik som ansvarig för den affärsmässiga utvecklingen av bolaget medan Jon är ytterst ansvarig för innehållet i tidningen.
Erik Johansson kommer närmast från Sverige för UNHCR där han varit insamlingschef. Han tillträder som VD för QX Förlag AB den 1 december.

”Det går inte att underskatta QX betydelse idag. QX står stadigt i att både informera och underhålla vårt community och kommer fortsatt vara en viktig plattform för hela Sverige i våra frågor”, säger Erik Johansson. ”Jag ser fram emot att tillsammans med QX team utveckla verksamheten ytterligare. Det är med längtan och ödmjukhet jag axlar VD-rollen efter Jon.”

”Efter att i 43 år arbetat med svensk regnbågsmedia och i 28 år ha kombinerat rollen som redaktionellt och affärsmässigt ansvarig är det hög tid att ge nya medarbetare möjlighet att utveckla verksamheten och för mig att fokusera på det redaktionella. Det är spännande och samtidigt tryggt att Erik Johansson nu är med och tar oss vidare i en minst sagt händelserik tid för media.” säger Jon Voss.

”Vi är mycket glada att Erik vill ta sig an uppgiften att utveckla QX som bolag och driva verksamheten framåt. QX har en viktig roll i Sverige och med Erik som VD tror vi att vi kan fortsätta att vara framgångsrika som bolag och förlag” säger Oskar Bjursten ordförande för QX. ”Erik är en bra ledare med relevant digital kompetens som behövs för att utveckla bolaget vidare tillsammans med resten av QX fantastiska team.”

QX Förlag ger ut tryckta månadstidningen QX och digitala Nyhetstidningen QX. Utöver tidningsutgivning driver QX Förlag även ett nätcommunity, en webb-shop liksom eventverksamhet, där QX-galan i februari är det största.