Häktningsförhandlingarna i Malmö tingsrätt har precis avslutats. Rätten har beslutat att häkta 24-åringen på sannolika skäl misstänkt för tre fall av mordförsök, efter lördagsnattens attack i Malmö. 27-åringen häktas, misstänkt för delaktighet i försök till mord.

Ett av dem på Showan, som grundat ”Fotbollssupportrar mot homofobi”. Han vårdas just nu på intensiven och hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

Däremot släpps 20-åringen på fri fot, i brist på bevis. Han är dock fortsatt misstänkt och ytterligare en man är anhållen i sin frånvaro. Enligt flera medier har männen kopplingar till nazistiska Svenskarnas parti, något som polisen inte vill bekräfta. De tre männen förnekar brott och två av dem har gjort en motanmälan gällande misshandel.

Åklgaren säger också att händelseförloppet under lördagsnatten är oklart och att polisen efterlyser fler vittnen. De båda männen begärs häktade eftersom det finns risk att de undanröjer bevis om de släpps på fri fot. Kammaråklagare Neela Frisell vill också att männen förbjuds konsumera nyheter under häktningstiden.

Bland åhörarna i rättssalen fanns flera MFF-supportrar, för att visa Showan sitt stöd.

Tidigare: Tre begärs häktade