Det var den 8 februari som 16-åriga Nex Benedict avled, dagen efter en attack på en av skolans toaletter i Owasso, Oklahoma.

I en intervju med The Independent berättar offrets mormor, Sue Benedict, att Nex, som var genderfluid, hade varit mobbad sedan början av läsåret 2023 – bara för att de “varit sig själva”.

En anonym källa säger att Nex attackerades av tre äldre klasskamrater den 7 februari, rapporterar den lokala nyhetskanalen KJRH.

“En av flickorna slog Nex huvud mot golvet upprepade gånger”, berättar källan till nyhetskanalen.

Trots att Nex skador var så pass allvarliga att de inte kunde gå till skolsköterskan på egen hand, ringde inte skolpersonalen efter ambulans. Istället fick Nex mormor ta dem till sjukhuset efter attacken.

Hbtqi-organisationen Freedom Oklahoma berättar att delstaten står inför flera utmaningar när det kommer till hbtqi-rättigheter. Bland annat påstår de att delstatens utbildningschef, Ryan Walters, stödjer anti-hbtqi-politik och att han hindrar elever från att ändra kön i sina skolhandlingar.

Freedom Oklahoma hedrar Nex i ett inlägg på Instagram. “Rest in Power”, skriver de.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Freedom Oklahoma (@freedomoklahoma)

 

Efter mordet har Nex familj startat en insamling för att täcka begravningskostnaderna. Hittills har insamlingen fått in bidrag på nästan 500 000 kronor.

Nu har polisen gått ut med den tragiska nyheten att Nex tog självmord.

[Artikeln uppdaterades 20/3 2024].