Chattarna med M-toppen Johan Abrahamsson läcktes av ex-kollegan som fick sparken två år tidigare. I de privata chattarna delades det kränkande innehåll med homofobiska, sexistiska och rasistiska kommentarer, rapporterar P4 Skaraborg.

Bland annat har han skickat bilder på nakna kvinnor med texter som till exempel ”Skillnaden på mygg och kvinnor? Kvinnan får suga färdigt innan hon får en snärt i rumpan”. Han har även skickat en bild på Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar med en kommentar om hennes byst.

Trots stor uppståndelse försvarade den tidigare partiordförande sina handlingar.
– Det här är inte rasistiskt, det är buskishumor. Det är min humor och jag står för det, säger han till P4 Skaraborg och fortsätter:
– Vi är flera personer som har interna grupper där vi skickar såna skämt till varandra. Det tror jag att de flesta killarna gör.

Men när biträdande partikollegan Karin Juhlin kritiserade bildmeddelandena ångrade Johan sig bittert. I ett nytt uttalande till Aftonbladet ber han om ursäkt:
– Jag förstår att bilderna jag vidarebefordrat är omdömeslösa och olämpliga. Det är något jag insett och att det är viktigt att tänka på hur saker uppfattas av andra, oavsett intention. Jag tar kritiken till mig och jag önskar att jag hade kunnat göra det ogjort.

M-toppen valde själv att avgå med motiveringen att han inte vill splittra partiet på grund hans misstag.