Sunnie Kahle, 8 år, klär sig i träningsskor, stora t-shirtar och har kort hår, detta gick inte hem hos den kristna skola där hon tidigare var elev. Timberlake Christian School meddelade hennes familj att såvida Sunnie inte började klä och bete sig mer feminint var hon inte längre välkommen hos dem.

Måste se ut som en flicka
Händelsen har fått enormt genomslag i amerikanska medier och på sociala medier där skolan kritiseras hårt för att diskriminera en åttaåring. Men skolan står på sig.

I ett brev som familjen mottog från Timberlake Christian School står det bland annat att Gud har gjort Sunnie till en kvinna, och hon måste klä och bete sig därefter. Enligt den amerikanska nyhetssajten WSET som träffat flickan och hennes familj ska andra föräldrar på skolan ha bekymrat sig över Sunnies utseende eftersom de inte kunnat avgöra om hon var en pojke eller flicka.

”Sexuell omoral” i antågande
Enligt brevet från Timberlake Christian School poängterar de att skolan kan neka barn inskrivning på skolan baserat på sexuell omoral, eller om de misstänker att någon ägnar sig åt en homosexuell livsstil. Sunnie Kahle går numera på en kommunal skola.