I fredags la f.d. handbollsspelaren Loui Sand upp ett inläggInstagram där han berättade att han nu genomgått könsbekräftande underlivskirurgi.

”Det har tagit mig 6 år att vänta på denna dagen. År av att leva i ovisshet, när ska jag få min kallelse till underlivskirurgi. Okrydd så har jag kollat min brevlåda minst 2 ggr varje dag när jag är hemma. Långt ifrån alla väljer att göra denna operation som tar ca 10 timmar, pga olika anledningar som är super befogade. Men jag kan inte vänta, detta är sista chansen för mig”.

I inlägget sätter han även ner foten mot okänsliga, och rent ut sagt livsfarliga, frågor.
”Alla dessa frågor jag har fått sen jag valde att komma ut som transperson har sugit musten ur mig långa perioder. Inte frågorna jag får när jag är ute och jobbar med föreläsningarna utan när jag är i mitt privatliv. I vardagen. Helt ärligt, ni måste sluta. Könsdysforin blir mer påtagligt när ni ställer frågor om vad man har mellan benen, till mig eller mina polare. Men nu behöver ingen mer ljuga”, skriver han och fortsätter:

”Ställ inte dessa frågor till någon annan transperson, ni leker med liv genom er nyfikenhet. Svaren kommer också vara olika från olika transpersoner ett tag framöver tills vi kommit längre i utvecklingen.”

Inlägget har fått tusentals likes och hundratals kommentarer. Bland annat skriver @lenskag ”Respekt till dig om orkar berätta och upplysa” och @charlietolocka skriver ”Sån jäkla förebild att ha och se upp till, TACK!”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LOUI SAND 🍋 (@louisand)