Rock City Cake Company i Charleston, West Virginia, har kommit på ett kreativt sätt att bemöta homohat på. För några dagar sedan lanserade de en ”sick freak cookie box” inspirerad av hatkommentarer om Pride, rapporterar Pinknews.

På Facebook berättar bageriet mer om initiativet och citerade den amerikanska aktivisten och ledaren Martin Luther King Jr: ”Mörker kan inte driva ut mörker, bara ljus kan göra det. Hat kan inte driva ut hat, bara kärlek kan göra det.”

För ungefär 300 kronor kan man nu beställa en låda med tolv kakor, dekorerade med hatkommentarer från sociala medier runtom i Charleston. Kommentarer som ”sjuka avskum – jag kommer aldrig att köpa något från er butik” och ”detta är en skam för delstaten West Virginia” pryder kakorna.

I inlägget skriver företaget även: ”Vi har fått ta emot många hatfulla kommentarer och bestämde oss för att visa upp dem på våra kakor för ett gott ändamål”. En del av intäkterna från försäljningen av kaklådorna kommer att skänkas till hbtqi+ välgörenhetsorganisationer.

Reaktionerna på sociala medier har varit positiva. En person i kommentarsfältet beskriver kakorna som ”ikoniska”, medan en annan uttrycker sin glädje över att bageriet låter profilbilderna från hatkommentarerna vara kvar. Många säger även att de kommer att köpa en låda för att stödja initiativet.