När partiet fick reda på att snabbmatsjätten var sponsor, valde de att ta ställning.
Vänsterpartiet Helsingborg valde att inte gå med i årets Prideparad. Det var inget lätt beslut. Hbtqia-rörelsen är viktig att stötta och vi vet att mycket återstår tills dess Helsingborg blir en stad för alla. Men efter det att vi sett att en av sponsorerna var McDonalds kunde vi bara inte ställa upp”, skriver Ingrid Mattiasson Saarinen, politiker i Vänsterpartiet.

Snabbmatskedjan gick nämligen ut i sociala medier med att de donerat mat till israeliska soldater. Händelsen möttes av stora protester vilket resulterade i att Mcdonalds köpte tillbaka 225 av franchiserestaurangerna i Israel.

”Men samtidigt aviserades det att det skulle ta ett par månader innan detaljerna kring återtagandet var klara. Vi ville visa vad vi tycker om McDonald Israels agerande”, skriver Ingrid.

På Vänsterpartiet Helsingborgs Facebook skriver partiet: “HAPPY PRIDE! KAMPEN FORTSÄTTER. Vänsterpartiet har under lång tid varit engagerade i hbtqia-frågor för att det helt enkelt handlar om mänskliga rättigheter, att få vara den du är”.

De skriver att hbtqi-rörelsen är otroligt viktig men att de ”stödjer dock hellre Ung Vänsters initiativ till alternativa aktiviteter, då paraden sponsras av företag som stöttat Israel mitt under pågående folkmord”, skriver de i ett pressmeddelande.