Flera fall med skadegörelse och hot utreds nu i Västnyland, Finland, däribland ett fall av olaga hot i Esbo, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Den 18 juni blev en balkong i Esbo, dekorerad med en prideflagga, vandaliserad. En grupp ungdomar kastade ägg och skrek sexuellt laddade hot mot balkongen och lämnade sedan platsen i en bil. Fallet utreds som skadegörelse och olaga hot.

Mellan den 24 och 25 juni stals två regnbågsflaggor från offentliga platser i Sjundeå. Natten därpå stals ytterligare en flagga från hälsostationens flaggstång. Fallen utreds som snatteri.

Ännu ett fall inträffade i Esbo den 30 juni. En grupp minderåriga maskerade pojkar kastade en sten genom ett sovrumsfönster där en prideflagga var målad. I sovrummet befann sig ett barn. Enligt uppgifter blev flera av barnen i bostaden rädda. Polisen utreder fallet som skadegörelse.

Det här är inte första gången som vandalisering sker i samband med Pride i Västnyland. Hufvudstadsbladet har tidigare rapporterat om hur en flagga förstördes på en badstrand i Lovisa och tidigare under året förstördes och snattades prideflaggor i Pedersöre.