I en artikel i Bloomberg Businessweek skriver Apples VD Tim Cook själv att han velat värna om sitt privatliv och därför inte berättat offentligt om sin homosexualitet. Däremot har hans vänner och familj länge vetat. Anledningen till att han nu kommer ut är att han vill inspirera andra att vara öppna med sin sexualitet.
– Jag är stolt över att vara gay och jag anser att min homosexualitet är en av de största gåvor Gud givit mig, skriver han.
Han fortsätter:
– Att vara gay har gett mig en djupare förståelse för vad det innebär att vara i minoritet och det har gett mig mer empati för andra och därmed gett mig ett rikare liv.

Tim Cook berättar att han aldrig behandlats annorlunda inom företaget för att han är gay och att han är glad för detta. Men han vet att alla inte har samma tur.
– Så om det finns någon därute finner tröst, eller vars kamp blir lättare, eller får någon att stå upp för sina rättigheter, av att höra att Apples VD är bög, så är det värt att ge upp den här privata delen för detta.

Tim Cook efterträdde Steve Jobs på posten som Apples VD och har jobbat inom företaget sedan 1998. För 53 år sedan föddes han i..ja, det är faktiskt sant…Mobile, Alabama och jobbade på IBM innan han började på Apple.