Den franska gaysajten Têtu uppger att ännu ett tillslag mot förmodat homosexuella män genomförts i den egyptiska huvudstaden Kairo.
I måndags skall 25 män ha förts bort från ett Hamam i Kairo och anklagats för att ha ägnat sig åt ”utsvävningar”, en anklagelse som ofta använts när homosexuella män trakasseras.
Tidningen citerar generalen Ali al-Demerdach som meddelade nyhetsbyrån AFP att tillslaget skall ha skett i stadsdelen Azbakeya.
Alla männen är egyptiska medborgare och en lokal myndighetsperson i området, Mohamed Hetta förklarar att ”ägaren av Hamamen nu anklagas för att ha förvandlat sin verksamhet till där homosexuella i grupp fått beter sig omoraliskt och osedligt.”
Männen riskerar fängelsestraff och ägaren flera års straff. I april dömdes tre egyptiska medborgare till åtta års fängelse för att ha organiserat ”en fest för avvikare” där man ägnade sig åt ”utsvävningar”.
Och senast i november dömde en domstol i Kairo åtta unga män till tre års fängelse för att ha varit med i en video från ett ”gaybröllop”.