Vid HBT-liberalers årsmöte i helgen som gick valdes Mats Nordström till ny förbundsordförande. Nordström har tidigare varit ordförande i Stockholm Pride och är politikst verksam även i Täby utanför Stockholm. Till ny 1:e vice ordförande valdes Ess Aref och Mikael Sparrhult utsågs till 2:e vice ordförande.

– Viktigast är att verka för att Folkpartiet fortsatt ligger i framkant när det gäller hbt-personers rättigheter. De viktigaste frågorna är transpersoners villkor och rättigheter, familjelagstiftning samt hets-, hat-, hot- och hedersfrågor, säger Mats Nordström, i ett pressmeddelande efter årsmötet.

HBT-liberaler är internationellt engagerade och vid årsmötet informerades om att förbundet under våren att delta i en strategikonferens för utveckling av liberal hbt-politik i Europa.

– Vi kommer som tidigare att delta i Pridefestivaler ute i Europa, såväl som runtom i Sverige, deklarerar Nordström.

Under årsmötet utnämndes Barbro Westerholm (FP) till hedersmedlem i HBT-liberaler med motiveringen ”För din långa och outtröttliga kamp för hbtq-personer och mänskliga rättigheter i svensk politik. Du är en stor förebild och har genom ditt arbete satt stort avtryck för många. Din liberala kompass tillsammans med din kunskap och vilja att förändra samhället och vardagen till det bättre för individer som ibland saknar en egen röst är ovärderlig. Att stå upp för mänskliga rättigheter även när det är kraftig motvind är både modigt och beundransvärt. Tack vare dig har flera viktiga förändringar för hbtq-personer möjliggjorts. Vi är evigt stolta och tacksamma att få ingå i den liberala familjen tillsammans med dig.


Nya förbundsstyrelsen i HBT-liberalerna: Richard Brodd, Göran Stanton, Ess Aref, Mats Nordström, Charly Wassberg Borbos, Rebecca Dovega, Mikael Sparrhult, Törbjörn Wänn. Saknas på bilden gör Joakim Storeide.