Det har uppstått en våldsam debatt på sociala medier efter att Elton John uppmanade till bojkott av klädmärket Dolce & Gabbana. Tvåbarnspappan Elton John reagerade främst på att de två italienska modeskaparna kallade barn som kommit till genom artificiell insemination men även värd/surrogatmödraskap för ”syntetiska”.
Enligt de två öppet homosexuella modeskaparna är den enda rätta familjebildningen den ”traditionella” med en mor och en far.
Leve Familjen (den traditionella) sammanfattades de tvås intervju i den italienska tidningen Panorama.
Nu svarar de två på Elton Johns uppmaning till bojkott genom hashtagen JeSuisDolceGabbana. De jämför sig därmed med den franska satirtidningen Charlie Hebdo och diskussionen om yttrandefrihet. Media, Elton John och andra som försvarar Regnbågsfamiljer anses i den senaste dagens twitterflöde förhindra det fria ordet då de kritiserar Domenico Dolce och Stefano Gabbana.

Vanity Fair 2006

Samtidigt lyfts en stor intervju i italienska utgåvan av Vanity Fair från 2006 fram där de två modeskaparna uttryckte sin önskan om att bli föräldrar.
Till Vanity Fair sa Stefan Gabbana då:
– Jag vill ha ett eget barn, biologiska barn, frukten av min sperma, född genom artificiella insemination eftersom det inte skulle vara logiskt för mig att ha sex med en kvinna jag inte älskar.


Läs även: Elton John bojkottar Dolce & Gabbana