– Flera bögar vi pratat med vittnar om att det blivit normaliserat inom bögvärlden att äldre män raggar på mycket unga killar. Vi har intervjuat killar om jargonger på forum som Qruiser och pratat med RFSL som bekräftar den här bilden. Vi samlar berättelser under #bögnorm.
 
Hur kom du på idén till detta?
– Jag snackade med några kompisar om hur det var när vi blev medlemmar på Qruiser som tonåringar. Vi började prata om hur raggandet gick till, vilka det var som stötte på oss som 15-åringar och hur jargongen såg ut på bögforum. Alla kände igen sig i att som tonåring ha blivit raggad på av betydligt äldre män och alla hade berättelser att dela med sig av. För en 15-åring kunde det vara en rolig grej men med lite perspektiv på det kändes det inte lika okej för alla.
 
Varför gör ni denna granskning?
– Vi tycker att det är ett ämne som det snackas för lite om och som är värt att diskutera. Varför ser det ut så här? Kan det  bero på att det råder en maskulinitetsnorm som gör att unga killar överlag inte vågar prata om sådana situationer?
 
Vad menar ni med #bögnorm?
– Vi har valt att använda oss av #bögnorm eftersom vi vill få igång en diskussion om just det: normerna som råder inom bögvärlden.
 
Vilka berättelser vill ni ha in och hur kan man bidra?
– Vi vill ha in berättelser från er bögar som känner igen den här situationen. Som ung kanske du blivit raggad på av en äldre man, hur upplevde du det? Eller så kanske du är äldre och har raggat på yngre killar, hur tänker du kring det? #bögnorm är menad att få igång en diskussion. Dela med dig under #bögnorm på sociala medier, P3 Nyheter vill höra dina tankar, spaningar, berättelser och åsikter om normerna i vårt bögcommunity. Du kan också maila din berättelse till oss direkt på [email protected]
 
Hur kommer man kunna ta del av er rapportering?
– Vi rapporterar både i våra nyhetssändningar i FM och i sociala medier som twitter, instagram, facebook, snapchat. Man kommer kunna höra fördjupande diskussioner i vårt längre nyhetsprogram  ”P3 Nyheter med Astorga Diaz”. Såklart kommer man också ha möjlighet att ta del av rapporteringen på vår hemsida sverigesradio.se/p3nyheter.