Sedan Regnbågsfonden startades i samband med Mälarpaviljongens Hattparad 2013 har nära en miljon kronor samlats in. Hittills har fonden varit med att finansiera stöd till den ugandiska hbtq-organisationen SMUG och till ett projekt RFSL driver med flera HBTQ-grupper i just Uganda. Dessa projekt arbetar vidare till våren 2016. För ett år sedan ändrades fonden från ett initiativ av Mälarpaviljongen till att bli en egen stiftelse där förutom Arto Winter på Mälarpaviljongen även Jonas Gardell, Kajsa Bergqvist och Jon Voss på QX Förlag ingår i styrelsen.
Och nu är det dags för ännu en medlem som skall bidra till att öka engagemanget för att få in ekonomi till att ge praktiskt stöd till hbtq-rörelsen världen över.
Fredrik Robertsson är en framgångsrik PR-konsult som i ”hela mitt liv” arbetat med public relation. Han äger Pretto PR som har hjälp honom bygga upp ett brett kontaktnät. En engagerad man som beskriver sig själv som ”hungrig och driven”.
Och just det, engagemanget, de goda idéerna, drivet och kontaktnätet som bland annat visade sig i förra årets projekt tillsammans med Bea Szenfeld kring Gay Wars Troopers, fick fonden att ta kontakt och få ett ja från honom.

Bea Szenfeld, Arto Winter, Jonas Gradell, Fredrik Robertsson och Kajsa Bergqvist

Berätta varför du tackade jag till att engagera dig i Regnbågsfonden!
– Jag kom i kontakt med Regnbågsfonden i samband med Pride 2014 när jag tillsammans med Bea Szenfeld samlade in pengar till organisationen med vårt projekt Gay Wars Troopers. Vi samlade in ca 150,000kr, två personer med en idé. Vi kan alla bidra och göra något för att hjälpa andra och det vill jag förmedla och få andra att göra. Jag kommer att jobba stenhårt på att få folk att engagera sig i frågor jag anser är viktiga. Mänskliga rättigheter.

Vad du vill fokusera på med Fonden
– Jag äger en PR byrå och har ett otroligt bra kontaktnät. Jag kommer att fokusera på att få andra människor och företag att engagera sig, bidra och uppmärksamma fonden.
Som tidigare år kommer 5 kronor per försåld flaska av Mälarpaviljongens
egna vin att gå till Regnbågsfonden och under sommaren kommer olika event
ske till stöd för fonden och klart är även att Jonas Gardells
föreställning av Mitt Enda Liv på Globen den 17 december kommer ge ett
rejält bidrag till Regnbågsfonden. Med Fredrik Robertsson på plats i styrelsen är det närmast garanterat att fler smarta och spännande event kommer att öka på kassan som i sin tur kommer ge stöd åt hbtq-rörelser internationellt.