Misstänkt hatbrott på asylboende upp i rätten

Händelserna ska ha ägt rum på ett av migrationsverkets boenden för asylsökanden i Jönköping. Den åtalade mannen bor själv på boendet och ska enligt åtalet ha hotat att döda och skada två homosexuella asylsökanden. Han ska även ha misshandlat en av dem inför flera vittnen.

Enligt förhör med polisen ska mannen ha sagt att det inte får finnas några homosexuella muslimer samt att han ska döda en av männen på samma sätt som man gör med amerikanska journalister.

Händelserna ska ha inträffat under flera dagar i juni. Den 37-åriga mannen har enligt åtalet tagit strypgrepp på en av männen och sparkat honom inför flera vittnen på boendet.

Åklagaren klassar det hela som hatbrott. Den åtalade mannen nekar till brott och menar på att han enbart försökt avvärja sexuella inviter från de två unga männen. 37-åringen riskerar nu fängelse och utvisning, detta rapporterar Ekot.

Enligt uppgifter finns det en film som visar misshandeln, denna fungerar som bevismaterial, detta rapporterar P4 Jönköping.

QX har tidigare rapporterat om RFSL:s satsning för asylsökande hbtq-personer, där berättar exempelvis Logal från Syrien om den tuffa vardagen för homosexuella på asylboenden.