Efter att Andrés Esteche lett en schlagerquizz på baren Bitter Pills gick han och vännen Stefan Handreck i onsdags vidare till KingKong på Mariatorget för att sedan fortsätta kvällen på klubben Wonk på Kungsgatan i centrala stan.
På väg hem från Wonk, i trappan upp mot Regeringsgatan, samma trappa där de ökända SD-politikernas järnrörsskandal utspelades, blev de två våldsamt påhoppade av tre män.
– Det var fruktansvärt, säger Andrés Esteche till QX. De var otroligt aggressiva och metodiska. Jag fick ett hårt slag och sprang skrikandes ropandes på hjälp så högt jag kunde. En av killarna kom efter och om det inte kommit ut en vakt från Nalen är jag övertygad om att han skulle ha slagit ihjäl mig.
Stefan berättar att de två andra killarna hoppade på honom med sparkar och slag. När han föll fortsatte de misshandeln.
– Det riktigt obehagliga var att alla tre var helt tysta under tiden de slog, berättar Andrés vidare. Det kändes som det var maffia. Det var så jävla grovt. Så extremt.
Så snart de tre som angrep såg vakten komma ut från Nalen upphörde misshandeln och de försvann iväg. Polisen kom snabbt till platsen.
– De var enormt justa och proffsiga, berättar Stefan och Andrés.
Andrés Esteche framför på Facebook misstanken om att misshandeln är kopplad till händelser när de tidigare lämnade klubben Wonk. Till QX förklarar de att de var missnöjda med stämningen på Wonk efter att en grupp killar som de uppfattade som ”heterosexuella huligantyper” tagit över i lokalen och de valde när de lämnade att ute på gatan framföra sin kritik till entrévärden. I samband med det la sig även en gäst i diskussionen.
Polisanmälan är gjord och polisen tog även upp vittnesmål i samband med misshandeln så väl av Andrés och Stefan som vid klubben Wonk.

Klubben Wonks arrangör Joe Nilsson, som hyr in sig i lokalerna på Kungsgatan, befann sig i Miami i onsdags. Så snart han hört vad som hänt kontaktade han andra gäster och personal som var på plats under kvällen, berättar han för QX.
Utifrån den information han fick säger Joe Nilsson att det inte var personer som befunnit sig på klubben som misshandlade Andrés och Stefan utan möjligen gäster på grannkrogen som hört diskussionerna på gatan. Gruppen av gäster som Andrés och Stefan reagerat på uppger Joe Nilsson, enligt information han fått, skall ha varit gaykillar.

Det grova överfallet har resulterat i sjukhusbesök för de bägge och en månads sjukskrivning för Stefan Handreck.