Under fredagen presenterade Folkpartiets valberedning förslaget till ny partistyrelse. Bland de 24 föreslagna märks riksdagsledamoten Robert Hannah, Göteborg, som en av sex nya.
– Jag hoppas kunna bidra till att Folkpartiet Liberalerna uppfattas som ett förnyat, spännande och tydligt liberalt parti som också vinner många fler väljares förtroende och blir valvinnare 2018, säger Robert Hannah i ett pressmeddelande.
Hannah lyckades vid förra årets val, genom en aktiv kampanj till riksdagen, genom kryssning ta en plats i Riksdagen. Hannah var en av de få som lyckades kryssa sig förbi en höger placerad kandidat.
Han var fysiskt på plats såväl i sin valkrets som genom att personvalskampanja bland annat via Qruiser. Hannah är öppet homosexuell och är drivande i att lyfta frågor kring hedersproblematik för HBTQ-personer. Han blev för sitt engagemang nominerad som Årets Homo vid QX GayGala 2014.
I pressmeddelandet presenterar han sig som 30-åring med assyriskt ursprung och uppvuxen i Göteborgs-förorterna Tynnered och Gårdsten.
Den nya partistyrelsen väljs vid landsmötet i Stockholm den 20-21 november.