Falska gym-killar på Grindr vill lura dig

Bilderna på killarna tillhör falska profiler.

Flera Grindr-användare har rapporterat underliga konversationer med killar som sprider data-virus, kapar användarnas identitet eller begär bankkorts-uppgifter. De är såkallade bots, ett dataprogram vars enda syfte är att lura dig.

Konversationerna börjar nästan alltid på samma vis, en attraktiv kille tar kontakt och skriver att han nyss varit på gymmet. Den hårda träningen har gjort honom extra ”kåt”, han undrar sedan om du vill se honom runka, varpå en länk dyker upp i flödet. Om du väljer att inte klicka på länken börjar killen hetsa: Kom igen klicka, har du inte klickat än? Jag kommer snart, du missar det, klicka in dig nu!

Bilderna på killarna tillhör falska profiler.

Det spelar ingen roll vad du skriver, de fejkade profilerna svarar enbart på vad de tror att majoriteten skulle svara. Detta är i sig ett tidigt varningstecken.

De som klickar sig in på den bifogade länken får sig en överraskning, där finns inte ett spår av den hurtige hunken, istället installeras ett virus, dina personuppgifter stjäls eller också ombes du att ange dina bankuppgifter.

Vi på QX har fått bilder från Grindr-användare som råkat ut för gym-killarna, här intill finns utdrag från konversationerna.

Grindr är medvetna om problemen med spam-bots och jobbar på en lösning, men de understryker samtidigt att det är viktigt för varje enskild användare att vara extra vaksam, detta rapporterar Pink News.