Benjamin och hans pojkvän hatas – åldersskillnaden retar folk

Tidigare i år tillkännagav Benjamin Skoglund sin kärlek till pojkvännen Anders på Facebook, det väckte en storm av reaktioner. Folk retade sig bland annat på åldersskillnaden mellan de båda killarna.

– Folk gillar inte att något är annorlunda och inte följer heteronormen, det ska vara en kille och en tjej och de ska vara på året lika gamla och sedan gifta sig när de är 25 år, säger Benjamin till QX.

– Folk har kallat Anders för pedofil. Det är så pass ovanligt att en 39-åring är tillsammans med någon som är så mycket yngre, så folk blir provocerade. Många av de som använder sig av det uttrycket vet nog inte riktigt vad det betyder.

Vänner har slutat hälsa

De grövsta hoten har paret valt att polisanmäla, och de fortsätter att stötta varandra oavsett vad folk säger. De har även fått många positiva reaktioner där folk peppar och anser att de är förebilder, men hoten och anklagelserna är svåra att skaka av sig.

Det är inte bara anonyma och okända personer som lägger sig i deras förhållande, även vänner ställer sig tvekande till åldersskillnaden.

I takt med att parets förhållande blev allvarligare slutade vänner till dem att hälsa och höra av sig. Men paret väljer nu att gå vidare och Benjamin skulle gärna själv vilja motverka fördomar och homofobi genom föredrag i skolor.