Polisen i Östergötland uppger idag att man befarar att den moderata kommunpolitikern Alexander Bengtssons är död. Polisen befarar att hans kropp hittats i en utbrunnen bil, tillhörande en av Bengtssons anhöriga.
Alexander Bengtsson har länge varit engagerad i arbetet mot rasism och homofobi och för detta, enligt egen uppgift, utsatts för flertalet hot. I början av mars berättade han att han utsatts för ett överfall i sitt hem och fick efter ett knivhugg uppsöka sjukhus.
– Läget är okej, men jag orkar inte prata om det just nu, sa han efter överfallet till QX.
Polisen i Östergötland uppger att man inte är definitivt säkra på att den kropp man hittat vid den utbrända bilen är Alexander Bengtsson då resultatet av den rättsmedicinska undersökningen inte är klar, men man är så pass säkra att anhöriga har underrättats.
– Det finns ingenting som tyder på att brott är begånget, säger Henrik Sundin vid polisen till SvT.

I ett pressmeddelande under torsdagen meddelar Åklagarmydigheten i Uppsala att en förundersökning tidigare i mars inletts om ”falsk larm” vid tre tillfällen gällande de hot den unge politikern sagts sig blivit utsatt för. Den 23 mars hördes Bengtsson som dock nekade till brott.

Läs även tidigare artikel om det överfall i hemmet den unge politikern anmält:


Homosexuell politiker attackerad i bostaden