I torsdags förra veckan reagerade Beatrice på en skylt som var uppsatt i Ikea Örebros restaurang. ”Mer plats mellan borden för dig, din mamma och pappa i familjehörnan” stod det på den.
– Jag fick ont i magen och bestämde mig för att skriva till Ikea på Facebook, säger Beatrice.
Hon är själv gift med en man och har två barn, men säger att det är onödigt att regnbågsfamiljer inte ska få känna sig inkluderade och att det vore lätt att byta ut orden mamma och pappa mot familjen.
Ikea har nu plockat ner skylten, ett initiativ som väckt ilska. Beatrice får varje dag mängder med hot- och hatmeddelanden.
– De skriver att jag är en ful och äcklig feminist som borde avlägsnas.
Expressens Facebookinlägg, som handlar om händelsen, har mer än 3500 kommentarer. En person skriver ”fröken präktig, duktig du är som ser till att ingripa i denna förfärligt kränkande situation” och en annan ”jag blir kränkt att dom tog bort den för vi är man, kvinna och barn, vi känner oss väldigt utanför nu”. En kommentar som gillats av nästan 6000 personer.
– Det är fruktansvärt! Jag har slutat kolla nu, för jag satt uppe hela nätterna och läste. Jag är rätt slut nu.
Varför tror du att folk reagerar så starkt?
– De verkar ha bestämt sig för att jag är emot den normativa familjebilden, när jag egentligen bara vill att alla ska bli inkluderade, inklusive de familjer som består av en mamma och en pappa. Det är galet att de känner sig hotade av det här.

Men hon har också fått många positiva kommentarer. En person skriver: ”Woho! Bra jobbat, mer sådant! Att synliggöra det normativa och ge utrymme till andra! Ickebinära, ensamstående hens, mammor eller pappor, samkönade!! Heja heja!!”
– Jag får också meddelanden från personer som skriver att de känner sig mer välkomnade nu, säger Beatrice.


Ikea plockar ner heteroskylt