Rissne har varit i centrum den senaste tiden. Det började med att en parkbänk målades om i regnbågens alla färger. Det väckte ilska och någon eller några bestämde sig för att
sätta eld på den.

Diakonen Lena Bergman startade snabbt en motaktion och tillsammans med kollegor och förbipasserande lovebombade hon området med pappershjärtan och oppositionsrådet i Sundbyberg, Jesper Wiklund (V) kallade snabbt till Rissne Pride.
Under gårdagen målades bänken om på nytt och kommunen beslutade att beställa in en regnbågsfärgad metallbänk, som det inte ska gå att bränna sönder.
På kvällen samlades ungefär 150 personer för att visa att kärlek övervinner hat. Men snart förvandlades Pridefirandet till något helt annat. Fältarbetare larmade polisen om att de hört att ”bänkar ska brinna”. Polisen kom till platsen och tog flera molotovcocktails i beslag.
Därefter försökte några ungdomar dra ner en Prideflagga, något som Peter Pettersson som var där tillsammans med sin flickvän och hennes son, försökte stoppa.
– En av ungdomarna skriker ”fuck Pride” och ”ni hör inte hemma här”. När jag ifrågasätter honom sluter flera personer upp och det blir snart en aggressiv stämning. Från ingenstans dyker en maskerad man upp och slår ner mig, säger Peter Pettersson.
Han blir så svårt skadad att han får åka polisbil in till akuten, där det konstateras att okbenet är brutet och att han fått hjärnskakning.

– Tack och lov slapp jag hjärnblödning. Jag har inte så mycket känsel i ansiktet och jag har svårt att äta. Men jag kommer att opereras, så det blir nog bra, säger han.
Ytterligare en person ska ha misshandlats under kvällen, enligt polisens stationsbefäl Patrik Nuss. Natten fortsatte tumultartat och flera bilar sattes i brand.
– Det är hemskt att det kunde gå så här långt, men jag låter mig inte skrämmas och jag kommer fortsätta gå på prideevenemang. Min dotter ska få växa upp utan att någon ska bestämma vilken läggning hon ska ha eller hur hon ska vara, säger Peter Pettersson.