Efter dödsskjutningen på nattklubben Pulse i Florida har Pink Pistols fått mer än dubbelt så många medlemmar. Även deras Facebooksida har skjutit i höjden och ökat från 1500 medlemmar till 6500 på bara en vecka.

Vapenrätt gruppen beskriver sig själva som en självförsvarsorganisation för hbtq-personer. Gwendylon Patton som är representant för Pink Pistols gick nyligen ut och kommenterade attacken.
– Det här exakt en sådan avskyvärd handling som rättfärdigar vår existens. I en sådan här tragisk tid ska vi inte skylla på vapnet som användes. Istället ska vi fokusera på det faktum att någon hatade homosexuella så mycket att den var redo att döda och skada så många av oss.

Pink Pistols har 45 aktiva lokala grupper utspridda över hela USA, några av dem har öppnats till följd av attacken i Orlando. Karen McCloud är en aktiv medlem och intervjuades i söndags av The Telegraph, där hon förklarade det ökade intresset.
– Onda människor bär vapen och de enda som kan stoppa dem är goda människor med vapen. Det var exakt det som gick fel den kvällen.